Reviews

Mireille en Kyra uit Wervik

"Ik heb een Duitse herder Kyra (8 jaar). Kyra was onhandelbaar en viel uit naar andere honden bij het wandelen. Zo erg zelfs dat ik haar met haar 30 kilo bijna niet meer kon houden en ik dus het wandelen maar meer en meer uitstelde af aflastte. Ik vreesde dat Kyra agressief werd met het ouder worden en er ooit een 'bijtincident' zou plaats hebben met een fatale afloop voor haar. Wat was ik opgelucht toen ik na contact met Annelies hoorde dat Kyra totaal geen agressieve hond is! Kyra werd in het verleden (puberteit) meerdere keren zelf aangevallen (ja het is niet altijd een Duitse herder die gevaarlijk is) en daarom wilde ze haar eigen ruimte vrijwaren door zo heftig te reageren: haar manier van doen naar soortgenoten toe was: ga weg.... laat mij met rust. Ik leerde van Annelies hoe ik haar kon gerust stellen, hoe ik Kyra opnieuw het gevoel kon geven van ik ben er voor jou, ik ga je beschermen, heb vertrouwen in mij. Hoe we eventuele confrontaties konden vermijden. Hoe te reageren in moeilijke situaties. En beetje bij beetje groeide het vertrouwen in elkaar terug en werd onze band nog inniger dan hij al was. Ik heb terug een blije zorgeloze, vrolijke hond die net als ik kan genieten van haar wandelingen. We zijn er nog niet helemaal maar wij werken verder. Met tijd en geduld geraken we er wel! En zoals Annelies zei: Mireille jij hebt een super slimme hond. Ik weet niet of dit een voordeel is ;-) Annelies dank je wel voor de lessen, de raad. Je bent een topper!! "

Nele en Dite uit Waardamme

"Dankzij de lessen bij Annelies heeft Dite niet alleen meer vertrouwen in mij maar ook in zichzelf. Dite heeft eindelijk een plek gevonden waar ze zichzelf mag zijn. De angst en onzekerheid maken stap voor stap plaats voor meer rust en vrolijkheid. Geen druk en verplichtingen, alleen veel plezier en op maat van je hond. Ook de tips en het vertrouwen van Annelies in jou als verzorger, geven je dat extra duwtje in de rug om ook thuis verder aan de slag te gaan. Absolute aanrader!"

Diego en Angel uit Beselare

Onlangs volgde ik een reeks lessen met 1 van onze honden bij Annelies en Honden in Nesten. Doel van de sessie is de band ,relatie tussen dier en mens hechter te maken en vooral je hond proberen te begrijpen en contact te maken. In 1 lessenreeks kan je niet alles bereiken maar we kregen tal van tips mee voor oefeningen om samen te werken en naar je hond toe te groeien, vertrouwen en aandacht te bereiken. Was superleuk, op tempo van de hond en omdat er slechts 3 honden per sessie zijn in de rustige bosrijke omgeving krijgt het nog een extra touch. Annelies is iemand die echt graag honden ziet en mensen probeert te helpen ook in moeilijke situaties voor dier en mens Alles begint met elkaar begrijpen ,aanvoelen en dat heeft ze wonderbaarlijk onder de knie .Dit was een bijzonder leuke ervaring voor Angel en mij.Zeker contacteren bij nood aan hulp en een babbel zou ik zeggen.De persoonlijke aanpak is iets dat je nog maar zelden ziet op drukke hondenscholen.

Frank, Pascal, Stilvi en Larry uit Gullegem

Zeker een aanrader, Annelies rijkt je zeer goede tips aan om je hond(en) beter te leren begrijpen. Kortom het levert een betere band op met je trouwe viervoeter(s). We hebben onlangs een prachtige hond uit een asiel geadopteerd maar hij was heel onzeker en schrok van veel onbekende dingen die op hem afkwamen. De tips die we meekregen geven ons een beter inzicht hoe onze maat hiermee omgaat. Belangrijkste tips: veel geduld, heel veel geduld, nog meer geduld en geef de hond tijd en ruimte om zelf op eigen tempo de schrik te overwinnen.

Peter, Ulrike en Sterre uit Zonnebeke

Honden in Nesten is geen typische hondenschool met regeltjes en ongeschreven wetten. Wel is het de ideale plaats om u hond (ons Sterre is heel gevoelig) beter te leren begrijpen en daardoor een beter band te ontwikkelen. We zijn bij Annelies in goeie handen.

Marie-Ann, Jan en Zako uit Zwevegem

“Een buitenlands hondje redden leek ons zo fijn. Maar eens Zako in België aankwam, bleek dat niet zo makkelijk. Hij vernielde alles, wilde niet eten en verstopte zich weken onder de kast. Onze kinderen kregen een snauw en een grom en durfden hun eigen woonkamer bijna niet meer in. Volgens de adoptie-organisatie was dat onze schuld, maar wij deden alles wat we konden! Een beetje te veel, zo leerde Annelies ons. Met veel geduld legde ze alles aan ons en de kids uit. Haar uitleg op hun niveau en de leuke, leerrijke spelletjes die ze met hen speelde hebben echt het verschil gemaakt in ons gezin!”

Saartje, Jordi en Fleurtje uit Avelgem

“Toen we Fleurtje als pup in huis haalden, gingen we meteen naar de hondenschool. In het begin ging dat goed, maar daarna klapte ze steeds meer dicht. Ook voor ons voelde de manier van werken daar niet goed. We zijn heel blij dat we na lang zoeken bij Honden in Nesten terecht kwamen. Annelies wist ons door de lastige puppy- en pubermaanden te loodsen. We hebben nu niet alleen een hond die goed luistert, maar ook een hond waarvan ik durf zeggen dat ze mijn beste vriend is.”