Hondenschool

In september start een tweede lessenreeks gehoorzaamheid op locatie bij Honden in Nesten. Je hond leert er naar jou luisteren en omgekeerd. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De eerste reeks groepslessen met start op 12 juni, is helemaal volzet. Inschrijven voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven van de komende trajecten kan hier.

Wat mag je verwachten?

* Maximum drie deelnemers per les
* Reeks van tien lessen
* Gespecialiseerde training van een ervaren lesgever
* Leer een team vormen met je hond
* Welzijn van de hond komt op de eerste plaats
* Je hond luistert naar jou én jij luistert naar je hond
* Persoonlijke aandacht voor elke deelnemer
* Kleinschaliger dan een traditionele hondenschool
* Geschikt voor honden met een rugzakje en honden die snel overprikkeld zijn
* Steeds tijd voor vragen
* We steunen elkaar, zonder te oordelen
*
Werken aan de band met je hond op een diervriendelijke manier

Wanneer?

De groepslessen gehoorzaamheid vinden telkens plaats op zondagvoormiddag in het Vijverbos 100 in Beselare. De eerstvolgende lessenreeks gaat van start in september.

De groepen zijn als volgt verdeeld:
* 09.00 uur - 09.45 uur - Puppy's (3 tot 10 maanden) - VOLZET
* 10.15 uur - 11.15 uur - Pubers (10 tot 24 maanden) - VOLZET
* 11.30 uur - 12.30 uur - Volwassen honden (vanaf 2 jaar) - VOLZET

Inhoud van de lessen

De nadruk in de lessen ligt zoals altijd op de connectie met je hond. We gaan de slag met traditionele hondentraining. Je hond leert hier de basiscommando’s zoals zit, lig, blijf en kom op een diervriendelijke en positieve manier. Omgekeerd leer jij ook luisteren naar je hond. We werken enkel met beloning, NIET met straf. Anders dan in de traditionele hondenschool komen ook watergewenning, de basis speuren en rustig wandelen aan de leiband aan bod.

Na elke les voorzie ik 15 minuten voor vragen over de inhoud van de les en eventuele vragen over de opvoeding van je hond. De lessen gaan door in een rustige, bosrijke omgeving. Honden en baasjes kunnen ten allen tijde afstand houden van elkaar. De lessen overlappen niet, dus kleine pups lopen geen volwassen honden tegen het lijf en omgekeerd.

Voor wie?

De groepslessen zijn bedoeld voor mensen die al een goede band hebben met hun hond en die band door middel van een leuke activiteit willen versterken. De lessen werken niet toe naar wedstrijden of diploma's. Het ras, de leeftijd of de hoeveelheid ervaring van je hond met andere trainingen, maakt niets uit.

De nadruk ligt op plezier voor jou en je hond. Heeft je hond een ernstig gedragsprobleem zoals uitvallen aan de lijn, bijten, angst,... ? Boek dan een gratis introductiebabbel of een observatieconsult en we kijken wat de beste oplossing is voor jou.Praktisch

Vooraf inschrijven moet en kan hier Na je inschrijving ontvang je binnen de 24 uur een factuur via email. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Wees er snel bij, maximum drie deelnemers per reeks.

Een lessenreeks omvat tien lessen.Kan je een les niet komen? Laat dat dan even op voorhand weten. Een les inhalen kan (volgens beschikbaarheid) in een volgende reeks. Zit je nog met vragen? Neem dan contact op via info@hondeninnesten.be