Goed begonnen is half Gewonnen

Je hebt op dit moment nog geen hond in huis, maar verwacht er heel binnenkort wel eentje. Je wil jezelf en je gezin zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je nieuwe beste vriend? Bekijk dan even het ‘Goed begonnen is half gewonnen’ traject.

Na één intensieve namiddag zijn jullie helemaal klaar voor de komst van een viervoeter.

Gewoonlijk ga je pas naar de dokter als het ergens pijn doet en kom je pas bij een hondengedragstherapeut terecht nadat het fout gelopen is met je hond. Maar stel je nu eens voor dat je al dat gedoe zou kunnen voorkomen door simpelweg goed voorbereid te zijn? Dat kan met het ‘Goed Begonnen is Half Gewonnen traject’.

In één intensieve halve dag overlopen we werkelijk alles waar je aan moet denken als je een nieuwe hond in huis haalt. Dat doen we nog voor je nieuwe viervoeter een poot in je huis gezet heeft. Hoe richt je zijn slaapplek het beste in? Hoe vervoer je hem tot bij jou thuis? Hoe laat je de introductie in zijn nieuwe huis en bij zijn nieuwe gezin verlopen? Welke voeding ga je geven? Welke leiband kan je het beste aankopen? Hoe ga je hem leren wandelen? Is de hondenschool een goed idee?In het ‘Goed Begonnen is Half Gewonnen’ traject maken we komaf met al die kleine onzekerheden. Je kan met vertrouwen je pup of volwassen hond ontvangen. Of die nu uit het asiel, het buitenland of van bij een goede fokker komt, elke hond heeft baat bij een goede ontvangst.

Helemaal interessant is dat de inhoud van het traject niet geschreven staat in steen. Jij en je gezin kunnen op voorhand je vragen doorsturen, zo ben je zeker dat die allemaal beantwoord worden.

Wat houdt het traject in?

  • Eén intensieve voor- of namiddag (3.5 tot 4 uur) – Je bezorgt op voorhand je vragen en ik garandeer die allemaal te beantwoorden. Daarnaast overlopen we ook de tien meest voorkomende vragen en problemen die mensen gewoonlijk ervaren als ze een nieuwe hond in huis halen.

  • Je persoonlijke Honden in Nesten map met daarin de basisbeginselen op papier en ruimte voor jou om je eigen aantekeningen te maken. Super handig om terug te kijken als je even kwijt bent wat er tijdens onze coachingsessie gezegd werd.

  • Een zakje lekkers voor je hond, zo kan je hem zeker goed verwelkomen!

Praktisch

  • Enkel in West-Vlaanderen
  • Duurtijd: 3.5 tot 4 uur
  • Contactmoment kan je zelf inplannen via de online agenda (Ook in het weekend of ’s avonds zijn er opties)
  • Ideaal is als het hele gezin aanwezig is tijdens dit traject
  • Telt je gezin één of meer kinderen? Dan worden zij actief betrokken in het traject