Blog

Is jouw hond een 'leuner'?

06/03/2023 - 11:58

Honden en mensen leunen op elkaar. Vaak figuurlijk, maar soms ook letterlijk. Je hond leunt tegen je been, je arm of gaat soms zelfs met zijn kont op je voeten zitten. Nochtans staat er vaak op amper een paar meter afstand een veel comfortabelere mand of zetel. Waarom kiest jouw hond dat toch voor jouw onzachte been of voet?

Lees meer

Elke hond is perfect zoals hij is, ook die van jou

20/02/2023 - 16:41

Er zijn heel veel verschillende visies op het opvoeden van honden. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. De visie die ik gebruik heeft zijn wortels in de Connectiemethode en gaat ervanuit dat elke hond perfect is zoals hij is. Ja ook jouw hond die vanalles uitsteekt wat hij niet zou moeten uitsteken.

Lees meer

Wie niet braaf is, vliegt in het asiel

14/02/2023 - 16:01

Honden met gedragsproblemen belanden vaak in het dierenasiel omdat hun verzorgers geen andere uitweg meer zien. De problemen beginnen meestal klein met trekken aan de lijn of opspringen en lopen zo rond de puberteit (vanaf 8 maand) helemaal uit de hand. Nochtans is dat zo gemakkelijk te voorkomen. Een beetje kennis van hondentaal is vaak al voldoende.

Lees meer

Waarom elke hondenverzorger wat koppig moet zijn

09/01/2023 - 17:11

Elke hondeneigenaar krijgt ermee te maken. De ‘goedbedoelde’ adviezen van andere mensen met (of zelfs zonder) hond. Van ‘bij mij zou het geen waar zijn’ tot ‘ben je er niet mee naar school geweest misschien’ en ‘je bent niet streng genoeg’. Al die adviezen hebben twee dingen gemeen. Ze zijn bloedirritant en compleet nutteloos.

Lees meer

Moet je hond aan de voet lopen? - Waarom je geen voetmens wil zijn!

26/12/2022 - 16:35

Voetmensen, ik hoor ze al van verre aankomen in het bos. HIERRRRR, VOET! Klinkt het dan. Ik schrik mij meestal een hoedje (en Kibo ook). En als ik dan hond en baas voorbij zie komen, heb ik altijd een klein beetje medelijden met de hond. Want dat netjes naast je baas dribbelen mag er dan indrukwekkend uitzien, het is ook héél vermoeiend.

Lees meer
Abonneren op Blog